Muovikasseista ja poyristymisesta

Kuwaitissa ei ekologisen jalanjaljen suuruus paljoa kiinnosta. Arvatkaas, kuinka taalla paastaan eroon kaytosta poistetuista auton renkaista? Ei sentaan heittamalla mereen, mika sekaan ei yllattaisi, mutta hautaamalla maahan. Sinne vaan hiekan alle. Poissa silmista, poissa mielesta? Seitseman miljoonaa rengasta on toistaiseksi ”kierratetty” tahan tyyliin. Meinasin ehka pyortya, kun tama asia selvisi.

Auto pitaa toki jattaa kayntiin, jos poikkeaa pikaisesti jossain. Ymmarrettavaa, johan lampotilat ovat tippuneet lahemmaksi +30. Voi olla, ettei auto lahde enaa kayntiin, jos sen sammuttaa postireissun ajaksi.

Kaupassa kaydessa jokaiseen muovikassiin pakataan max 4 asiaa. Jos hihnan paassa on pakkaaja, heille on turha yrittaa viestittaa, etta ei halua kassillista ostoksia hajautettavan neljaan kassiin. Jos ei ole pakkaajaa, yritan paniikissa tunkea mahdollisimman paljon ostoksia yhteen kassiin ennen kuin kassatyontekija on vetanyt tavarat lapi ja alkaa auttaa pakkaamalla banaaninipun ja hapankermapurkin yhteen pussiin ja pullon vetta toiseen.

Kassatilanteesta poistuminen ilman muovikassia aiheuttaa hammennysta. Ostin kaksi avokadoa. Vihannesosastolla on punnitsija, joka pakkaa jokaisen kurkun ja paprikan erilliseen kassiin, halusi tai ei. Maksettuani avokadot kassatyontekija yritti laittaa ne muovikassiin. Siis ne hedelmapussissa olevat avokadot muovikassiin. Sanoin, etta en tarvi kassia. Nainen kysyi, olenko ihan varma. Vakuutin ja vannoin olevani ok ilman pussia. Kaupasta poistuessani toinen tyontekija juoksi peraani tarjoamaan madamelle muovikassia. EN HALUA SITA HELVETTI SOIKOON!!!

Joskus kiukulla tyhjennan jo pakatut muovikassit ja laitan kaikki ostokset yhteen kassiin ja jatan ylimaaraiset muovikassit hihnan paahan. Talloin joku tyontekija tulee, ottaa kassit ja laittaa ne roskiin. ”Aly hoi, ala jata”, sanoi aiti lapsuudessani. En ollut ihan varma 6-vuotiaana, mita silla tarkoitetaan. Nyt tiedan.

Mitaan ei tietenkaan kierrateta. Muoviset juomavesipullot (tama ehka kirpaisee eniten, koska niita kertyy niin paljon) ja kaikki muu paska roskiin vaan. Ei taman maailmankolkan epavihreys (punaisuus?) tullut yllatyksena, mutta silti tuntuu aika uskomattomalta, etta valtio, jolla on rahaa kuin roskaa, ei ole kykenevainen investoimaan minkaalaisiin asioihin, jotka ehka vahan auttaisivat kuitenkin. Toivottavasti auttaisi. Tai eihan tassa ole kyse kyvysta vaan halusta. Kun ei kiinnosta.

En edes taivu lentamisen ja puolen tunnin suihkujen takia viherpiipertajavasemmistohorhoksi, mutta onhan tuollainen ihan poyristyttavaa.

PS. Kayttaisin kangaskasseja, mutta kauppaan mennessa kaikki kassit kasilaukkuja myoden pitaa jattaa turvasailoon. Toki ne kassit voisi hakea sielta silla aikaa, kun kassatyontekija skannaa tavaroita, mutta menee vahan vaikeaksi.

Jätä kommentti